Jornades SCMNIM

Les XXXIV Jornades de la Societat Catalana de Medicina Nuclear i Imatge Molecular van tenir lloc divendres passat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Coorganitzat per la SCMNIM i el servei de Medicina Nuclear de l’Hospital del Mar integrat a la xarxa dibi. L'esdeveniment va oferir diverses presentacions actuals sobre neurologia en medicina nuclear, abordant demència, neurooncologia, epilèpsia i trastorn de moviment. Professionals de la xarxa dibi, l’Hospital del Mar, la Fundació Pasqual Maragall i l’Institut de Radiofarmàcia Aplicada de Barcelona, entre d'altres centres, van participar activament.

La Dra. Mariana Rovira, directora de l’Àrea de diagnòstic per la imatge i medicina nuclear de la xarxa dibi, va donar la benvinguda juntament amb el Dr. Víctor Pérez, director Assistencial i Mèdic de l’Hospital del Mar, i la Dra. Pilar Paredes, presidenta de la SCMNIM.

Les primeres ponències van abordar la situació actual de la demència, amb una atenció especial a la malaltia de l’Alzheimer, destacant els darrers avenços en el diagnòstic. Pel que fa a la neurooncologia, es va subratllar la importància de delimitar adequadament els volums del tractament i diferenciar els òrgans de risc. Així com, diversos trastorns del moviment i les seves casuístiques, repassant l’estat actual i futur de la medicina nuclear. El fil conductor de la jornada es va encaminar a la col·laboració multidisciplinària per estandarditzar criteris en la detecció de malalties.

L’equip de medicina nuclear de la xarxa dibi va participar activament en la taula de neurooncologia, amb la Dra. Brigitte Beltrán del Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital del Mar, presentant la ponència “Valoració radiològica pre i post-tractament”, destacant la importància del servei de Medicina Nuclear en el seguiment del tractament oncològic.

Les jornades van concloure amb l’entrega de premis a les comunicacions orals. Un dels guanyadors va ser el tècnic de medicina nuclear de la xarxa dibi, Hugo Cartes, amb la seva presentació “Estudios PET-TC oncológicos cerebrales y hallazgos inesperados en SNC”. El Dr. Pedro Plaza, cap del servei de Medicina Nuclear de l’Hospital del Mar, va pronunciar el discurs de clausura agraint a la Societat Catalana de Medicina Nuclear l'oportunitat d'organitzar aquest esdeveniment i ressaltant la rellevància dels serveis nuclears en el diagnòstic, tant en l'actualitat com de cara al futur.