XXI Jornades del Comitè Científic de la SEQC-ML

La ciutat de Sevilla ha acollit les XXI Jornades del Comitè Científic organitzades per la Sociedad Española de Medicina de Laboratorio (SEQC-ML). Durant diverses sessions s’han presentat monogràfics sobre les novetats en diagnòstic bioquímic. El programa d’enguany ha comptat amb sis formacions repartides entre el dijous 29 de febrer i el divendres 1 de març.

Hiperplasia suprarrenal congènita (HSC)

La primera sessió de les jornades s’ha titulat “Diferentes aspectos en el estudio de la hiperplasia suprarrenal congénita”. Aquesta patologia engloba un grup de trastorns hereditaris autosòmics recessius que ocasionen dèficits enzimàtics en la esteroidogènesis suprarrenal, afectant la producció de cortisol.

La formació ha estat coordinada pel cap de servei del Laboratori Core d’Anàlisis Clíniques de Mas Blau i membre de la comissió d’Hormones de la SEQC-ML, Jorge Gorrín Ramos, juntament amb Nieves López Lazareno. Gorrín ha estat un dels responsables de la presentació del curs i durant la sessió ha abordat aquesta temàtica aprofundint en les claus del diagnòstic bioquímic. L’objectiu de la sessió d’HSC ha estat actualitzar els coneixements sobre la fisiopatologia d’aquests trastorns, revisar els mètodes diagnòstics disponibles, destacar els avenços en l'estudi molecular i comprendre les implicacions clíniques de la malaltia.

 

6 de març de 2024