XVII Jornades de Gestió i Avaluació en Salut

El director gerent de dibi, Pere Vallribera Rodríguez, i la directora de gestió, Núria Garcia Gutiérrez, han participat en les XVII Jornades de Gestió i Avaluació en Salut de la Fundació Signo. Aquest esdeveniment convida als professionals de la salut per debatre sobre el valor i la sostenibilitat en el context de les organitzacions sanitàries. Enguany, s’han destacat els avanços en polítiques basades en el Value Based Health Care i l'adopció d'un enfocament sostenible, incloent-hi els objectius de desenvolupament sostenible i la reducció de l’empremta de carboni.

El director gerent de la xarxa ha destacat durant la seva presentació el model únic de dibi, caracteritzat per una gestió eficaç i de referència amb l’objectiu de donar un servei òptim als hospitals i centres de salut que en formen part. Vallribera també ha subratllat la dimensió de l’entitat, conformada per més de mig miler de persones treballadores distribuïdes per 13 laboratoris, 3 serveis d’Anatomia Patològica i 4 serveis de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear, localitzats a diferents punts del territori català.

“El nostre model de govern i gestió, amb participació directa dels hospitals als quals donem serveis, i autonomia de gestió i organització, es demostra com una solució òptima per a assumir el treball en xarxa, evitant l'externalització”, ha puntualitzat el gerent.

La directora de gestió de la xarxa, Núria Garcia Gutiérrez, ha presentat el pòster “Del controlling econòmic al control de gestió integral a la xarxa de diagnòstic biomèdic i per la imatge · dibi”. Aquest treball evidencia la necessitat d’estendre models organitzatius i de gestió com el de dibi, amb equips transversals de control que analitzen tots els processos de l'organització. L'objectiu d’aquesta gestió és millorar la presa de decisions basada en dades objectives i promoure la cultura de la qualitat de les dades.  Les conclusions d’aquest treball destaquen la importància de passar d'un enfocament financer a un multiprocessos i de gestió clínica, i la importància del suport de la direcció per a aquest projecte complex.