La xarxa dibi ha estat novament present al Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària, que ha impulsat per segona vegada la Societat Catalana de Gestió Sanitària. Es tracta d’un esdeveniment que serveix de punt de trobada estratègic en el sector, reunint professionals de diversos àmbits assistencials i de gestió. El congrés ha comptat amb més de 1.000 persones inscrites i ha explorat temàtiques clau com la transformació digital, la sostenibilitat mediambiental i l’avaluació sanitària basada en valor, alineant-se amb alguns dels objectius de la xarxa.
La comitiva de dibi, encapçalada pel director gerent de la xarxa, el Dr. Pere Vallribera Rodríguez, ha tingut un paper destacat durant el congrés. El Dr. Vallribera ha moderat la taula 6, titulada “La governança del sistema i de les organitzacions sanitàries”, on ha subratllat la importància d’una bona governança com a factor clau per al canvi organitzatiu.
Des de dibi s’han presentat tres treballs que reflecteixen la seva aposta per la innovació i la millora contínua. La directora de Gestió, Núria Garcia Gutiérrez, ha presentat “Dibi, xarxa de diagnòstic biomèdic i per la imatge: un model de govern com a alternativa a l’externalització dels serveis diagnòstics”, un treball del Dr. Bonaventura Ruiz Montasell, director de laboratoris de la xarxa, la Dra. Belén Lloveras Rubio, directora de Patologia de la xarxa, i la Dra. Mariana Rovira Cañellas, directora del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de la xarxa.
Aquest projecte subratlla els beneficis del model de xarxa pública mancomunada per als serveis diagnòstics dels hospitals, alternativa a l’externalització cap a organitzacions de titularitat diversa. Aquesta proposta destaca beneficis com l’accés a tecnologia avançada, col·laboració interinstitucional, especialització i major capacitat d’atracció i fidelització de talent, entre d’altres.
La Dra. Anna Padrós Fluvià, cap de servei dels laboratoris de l’Hospital del Mar, l’Espitau Val d’Aran i els CUAPs va aprofundir en els “Dispositius d’anàlisi a prop del pacient a la xarxa dibi. Explotar els avantatges i garantir la qualitat i seguretat”, un treball del Dr. Ruiz i David Zafra Sánchez, responsable operatiu de Point of Care Testing (POCT) a la xarxa.
El projecte destaca la creació de la Unitat de seguiment i control dels dispositius POCT i, en especial, la figura del seu coordinador. Es tracta d’una bona eina per a situacions en les quals no es disposa d’accés ràpid a un laboratori.
El Dr. Oscar Díaz Gil, del Departament de Control de Gestió, va presentar el treball “Right Care: una aposta per optimitzar l’atenció sanitària”, elaborat pel Dr. Díaz, Núria Garcia, el Dr. Ruiz i el Dr. Vallribera. Aquest pòster exposa com la xarxa treballa per impulsar el Right Care, introduint eines com la petició electrònica per ajustar millor les demandes. L’objectiu és prioritzar les proves que aportin valor real al pacient, millorant la qualitat assistencial i reduint la pressió sobre el sistema sanitari.
La xarxa continuarà apostant per la col·laboració amb altres actors sanitaris per continuar transformant la gestió clínica i oferir un servei de qualitat adaptat als reptes del futur.
27 de novembre de 2024