RSNA 2023

Els nostres professionals han participat en presentacions i debats sobre les últimes tecnologies en imatge mèdica, així com dels avenços en diagnòstic per la imatge, teràpies i recerca clínica. Un dels temes centrals del congrés ha estat l'aplicació de la IA en radiologia, tant en sessions científiques com en exposicions tècniques. El certamen s'ha celebrat al McCormick Place de la ciutat de Chicago del 26 al 30 de novembre.

La comitiva ha estat encapçalada per la Dra. Mariana Rovira, directora de l'Àrea de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear, i l'han acompanyat el Dr. Flavio Zuccarino, cap de la Unitat de Radiologia Cardiotoràcica; el Dr. Rodrigo Alcantara, cap de la unitat de Radiologia Mamària; el Dr. Àngel Gayete, cap clínic de Diagnòstic per la Imatge; el Dr. Salvatore Marsico, metge adjunt de la secció de Radiologia Musculoesquelètica; i les residents Dra. Anna Gené i Dra. Alejandra Micolich.

Els representants de la xarxa dibi també han exposat els seus treballs. D'una banda, explorant les anomalies coronàries pediàtriques, identificant variacions anatòmiques i abordant les característiques d'alt risc. D'altra banda, destacant el potencial de la mamografia amb contrast (CEM) en intervencionisme mamari i en la detecció del carcinoma lobular invasiu amb seguretat i immediatesa. Finalment, s'ha presentat el paper dels tractaments mínimament invasius en les metàstasis vertebrals amb tècniques percutànies guiades per TC, i l'ús de l'elastosonografia (SWE) en el diagnòstic de malalties reumatològiques. Tots els treballs han destacat pel seu caràcter innovador en els respectius camps.