Quatre alumnes de màster i una de grau comencen les seves pràctiques al Servei d’Anàlisis Clíniques de la xarxa

Dibi brinda a l’alumnat l’oportunitat d’apropar-se a la realitat laboral i de desenvolupar un conjunt de competències professionals per al seu futur laboral. Es tracta d’un període per a aprofundir en els coneixements apresos durant el curs i entrar en contacte amb el dia a dia d’un servei diagnòstic.

Cristina Cervera, Alma Grau, Andrea Frontela i Rosa Portella són quatre alumnes del Màster en Laboratori d'Anàlisis Clíniques (BIOLAC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que s’han incorporat aquest gener al Servei d’Anàlisis Clíniques de la xarxa dibi per a realitzar les seves pràctiques. De la mateixa manera ho va fer el novembre de 2023 l’alumna del Grau en Biologia Humana Karen Javaloyes. Les cinc estudiants compaginaran la seva estada a la xarxa amb el desenvolupament dels seus respectius Treballs de Fi de Màster (TFM) i Treball de Fi de Grau (TFG).

Rosa Portella i Cristina Cervera s’han incorporat al Laboratori d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital del Mar. Durant la seva estada Portella desenvoluparà el TFM “Comparativa entre la gasometria completa i les diferents proves processades pels altres sistemes” i Cervera durà terme un “Estudi de la influència de l’hemòlisi i la icterícia en els 5 paràmetres bioquímics més sensibles en l’àrea d’Urgències”.

Per la seva banda, les alumnes de màster Alma Grau i Andrea Frontela i l’estudiant de grau Karen Javaloyes efectuen el seu itinerari al Laboratori d’Anàlisis Clíniques de Mas Blau. Al seu TFM, Grau tractarà la “Cuantificación de la interferencia en la medición de Tiroglobulina debido a la presencia de Anticuerpos Anti-tiroglobulina” i Frontela treballarà per a la “Optimización del protocolo de diagnóstico bacteriológico de la infección protésica”. Per la seva banda, Javaloyes desenvoluparà el seu TFG “Evaluation of the efficacy of the molecular mouse in the detection of multidrug-resistant gram-negative bacteria”.

 

7 de febrer de 2024