Participació al 34è congrés ESCMID Global

La Societat Europea de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses (ESCMID) ha celebrat a finals d’abril el 34è congrés ESCMID Global. Aquestes jornades han tingut lloc a la ciutat de Barcelona i han comptat amb la presència de diversos professionals de l’equip de Microbiologia de dibi. La representació de la xarxa ha estat integrada pel cap de servei, Eduardo Padilla León, la coordinadora, Amaya Suárez López i les facultatives Ana Siverio Parés, Sandra Esteban Cucó, Romina Soledad Romero, Ana Rodrigo Moreno i el facultatiu Frederic Ballester Bastardie.

La ESCMID impulsa aquesta trobada del sector de manera anual amb l’objectiu d’intercanviar experiències i generar sinergies entre els seus professionals. Aquest esdeveniment és un dels més destacats pel que fa al camp de la infecció. El seu programa aglutina totes les disciplines relacionades amb la microbiologia clínica, les malalties infeccioses, la prevenció i el control d'infeccions i la salut pública.

Des de la xarxa dibi s’ha col·laborat amb diversos treballs presentats durant el congrés. D’una banda, els integrants del grup Microbiological Reporting System han presentat el pòster “Antimicrobial resistance surveillance of Pseudomonas aeruginosa invasive isolates in Catalonia (Spain) in the period 2016-2022”. D’altra banda, el cap de servei Eduardo Padilla i les facultatives Ana Siverio i Sandra Esteban han participat en el projecte “Clinical impact of extended spectrum β-lactamases (ESBL)-producing Escherichia coli and Antimicrobial Stewardship in a cohort study of bacteremic urinary tract infections”. A més, el cap de servei de Microbiologia també ha format part del pòster “The production of OXA-2/10 ß-lactamases is a risk factor for resistance development to ceftolozane/tazobactam and ceftazidime/avibactam during the treatment of Pseudomonas aeruginosa infections”.

 

9 de maig de 2024