Masterclass sobre ablació per microones amb tractament de metàstasis òssies i cementoplàstia

El Dr. Salvatore Marsico, metge adjunt del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de l’Hospital del Mar, integrat a la xarxa dibi, ha presentat, juntament amb el Dr. Claudio Pusceddu del Mater Olbia Hospital, una MasterClass sobre ablació per microones seguides de vertebroplàstia. Aquest curs s’ha impartit en dues sessions; separant, d’una banda, la informació teòrica sobre els fonaments de l’ablació per microones i l'aplicació de les microones, i, de l'altra, la realització de tres casos pràctics en pacients reals. El curs ha estat organitzat per les entitats sanitàries MedCor, Ciscar Medical i HS Hospital Service i ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Hospital del Mar. 

L’explicació teòrica ha servit per aprofundir en la tècnica de l’ablació i l'aplicació de les microones, així com en la cementoplàstia per a metàstasi òssies. A més, s’han planificat els casos pràctics de la següent sessió. Durant la part pràctica de la masterclass s’han dut a terme tres casos complexos d’ablació combinats amb vertebroplàstia, cementoplàstia i la tècnica del spine-jack. A la sessió ha assistit personal sanitari de les Àrees de Columna i Musculoesquèletic de l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Hospital Vall d’Hebron. 

Premi Dr. Luis Aliaga de la Societat Catalana de Dolor pel treball 'Spine-Jack restauración anatómica controlada' 

El Dr. Salvatore Marsico ha participat del treball 'Spine-Jack restauración anatómica controlada', que ha estat reconegut per la Societat Catalana del Dolor amb el premi Dr. Luis Aliaga. L’estudi examina l'ús de la tècnica del spine-jack per a tractar fractures vertebrals. 

 

3 de maig de 2024