Les recomanacions de dibi per Sant Jordi

Patricia Calzada Lladó recomana:

Lynn Margulis. Vida y legado de una científica rebelde, de Dorion Sagan (Tusquets Editores (2014)

Un llibre escrit pel fill de Lynn Margulis. L’autor ens apropa, a través de testimonis i amics, a les idees i la personalitat d’aquesta científica apassionada i rebel, que va sacsejar les idees de la biologia.

Sara Sánchez Flores recomana:

El lector de cadáveres, d’Antonio Garrido (Espasa, 2011)

Aquesta novel·la està basada en la figura històrica que va assentar les bases de la medicina legal actual, un pioner de la medicina forense. L’autor ens trasllada a principis de mil·lenni, l’antiga Xina on els jutges més espavilats obtenien el títol de “lector de cadàvers”.

Jorge Gorrín Ramos recomana:

La rebelión de las formas, de Jorge Wagensberg (Tusquets Editores, 2004)

Per Wagensberg comprendre implica captar la màxima essència amb el mínim comú denominador. L’autor ens acompanya per un camí a través de la natura i ens mostra com molts objectes comparteixen un nombre limitat de formes, demostrant una harmonia i ritme fins i tot en la seva diversitat.

Margarita Bellafont Álvaro recomana:

Domina, de Barbara Wood (Debolsillo, 2019)

La novel·la narra les dificultats que tenien les dones per poder ser metges al segle XIX. També fa referència als avenços en medicina de l'època i explica com va ser la lluita contra els tònics miraculosos del moment.

Tina Gràcia Gasque recomana:

¿Que puede salir mal? Cómo sobrevivir a un mundo que intenta matarte, d’Hiperactina (Ediciones B, 2020)

La divulgadora científica Sandra Ortonobes Lara (Hiperactina) mostra un mapa bàsic per entendre el nostre cos i com aquest “sobreviu” en un món hostil durant la seva vida.

Ana María Cuartero Teruel recomana:

Microbiota. Los microbios de tu organismo, de Ignacio López Goñi (Books4pockett, 2019)

Aquest llibre aprofundeix en l’interessant món microscòpic que viu amb nosaltres i fa que siguem un gran ecosistema.

Mariana Rovira Canellas recomana:

De vulnerables a poderosos: L'apassionant lluita de la humanitat per la salut i la vida, de Jordi Varela i Pedragosa (Angle Editorial, 2024)

Al llarg de la història la humanitat ha hagut de fer front a desafiaments com la pobresa, la fam, les malalties, la violència i altres amenaces. Però en els últims segles, els avenços científics i mèdics han permès vèncer enemics mortals que abans semblaven invencibles. Aquest llibre n’és una crònica.

 

23 d'abril de 2024