La xarxa dibi impulsa un curs sobre lideratge i comunicació efectiva

Diversos professionals de tots els serveis de la xarxa han assistit a les dues jornades del Curs sobre lideratge i comunicació efectiva, entrenament d’habilitats necessàries per a la gestió d’equips. Aquesta formació ha estat una de les accions educatives impulsades pel Departament de Direcció de Persones de dibi amb el suport de l’Hospital del Mar Institut FP Sanitària. El programa formatiu del curs ha estat dissenyat específicament per desenvolupar les competències dels comandaments intermedis de la xarxa.

La formació s'ha dividit en dos blocs amb l’objectiu de potenciar les capacitats de lideratge i millorar les tècniques de comunicació dins dels equips. La primera sessió, celebrada el 28 de maig, va abordar les claus per teixir unes bones relacions laborals a llarg termini i refermar el lideratge dels comandaments intermedis. Aquesta part va destacar la importància de treballar per una cultura organitzativa que tingui en compte els objectius i circumstàncies dels treballadors, així com en la creació de relacions i compromisos a llarg termini.

La segona jornada, que s’ha impartit el 5 juny, ha servit per explorar els efectes d’una bona comunicació i treballar aquesta disciplina com una eina per fomentar la cohesió i la cooperació dins dels equips. S’han treballat tècniques per connectar i convèncer, destacant la importància de la comunicació no verbal i l’actitud personal. Ambdues classes s’han dut a terme de manera presencial a les instal·lacions de l’Hospital del Mar Institut FP Sanitària.

 

6 de juny de 2024