La primera instal·lació a Catalunya que integra un ciclotró i un PET-TC

Ahir va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona la presentació de la nova unitat PET-TC i ciclotró de l’Hospital del Mar i la xarxa dibi. Una nova unitat que integra un nou equipament d’última generació de diagnòstic per tomografia per emissió de positrons.

Es tracta de la primera instal·lació a Catalunya que integra un ciclotró i un PET-TC, que dona servei a l'Hospital del Mar i que ja es troba en disposició també, de tots els centres que integren la xarxa dibi.

Durant la presentació es va analitzar amb deteniment el paper i la transcendència del nou PET-TC; en una taula presentada pel Dr. Pera, Director Mèdic i Assistencial del Parc de Salut Mar i moderada pel Dr. Plaza, Cap de Servei de Medicina Nuclear de dibi. I on els doctors Edurne Arriola - Cap de Secció de Càncer de Pulmó del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar, Mar Iglesias - Cap de Secció d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar, Josep Maria Maiques - Cap de Servei de Radiologia de l’Hospital del Mar, Jaume Roquer - Cap de Servei de Neurologia de l’Hospital del Mar, Lluís Fumadó - Coordinador de la Unitat de Càncer Genitourinari de l’Hospital del Mar i Antonio Salar - Cap de Servei d’Hematologia de l’Hospital del Mar, van aprofundir en les aplicacions clíniques del nou PET-TC en les seves respectives àrees diagnòstiques.

Un nou escenari que potencia el treball multidisciplinari entre els diversos serveis, amb l’objectiu de millorar la predicció i precisió diagnòstica de múltiples patologies com les oncològiques, les neurològiques i les inflamatòries.