L’equip de Diagnòstic per la Imatge participa en el curs de formació que impulsa Radiòlegs de Catalunya

Aquest divendres finalitza el Curs de formació teòrica en l'especialitat de Diagnòstic per la Imatge, nivell avançat II, 2023-2024, que impulsa la Societat Catalana de Radiologia i Diagnòstic per la Imatge, com a part del pla formatiu dels residents de Radiologia a Catalunya. La formació ha abordat l'evolució constant d’aquest camp incidint en les innovacions tècniques i tecnològiques. Les sessions han comptat amb dos professionals de la xarxa, que han presentat quatre classes.

El cap d’unitat de Radiologia Osteomuscular del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital del Mar, integrat a la xarxa dibi, el Dr. Albert Solano López, va ser l’encarregat de desenvolupar la classe sobre implants quirúrgics. El Dr. Solano va fer una breu introducció als diferents tipus de caragol utilitzats en Traumatologia, una explicació de l’osteosíntesi i va incidir en les pròtesis.

La Dra. Natalia Arenas Rivera, metgessa adjunta del Servei de Diagnòstic per la Imatge, ha impartit tres classes en les quals ha desenvolupat la classificació de BI-RADS a Mamografia, Ecografia i Ressonància. “Es tracta d'un tema fonamental en la radiologia mamària, ja que la classificació BI-RADS ens dona les eines als radiòlegs de mama per homogeneïtzar el lèxic als informes radiològics, estandarditzar la classificació de les lesions mamàries i donar una recomanació de maneig. Tot això no només redueix la variabilitat entre radiòlegs, sinó que afavoreix la comunicació amb altres especialistes i facilita el maneig de les pacients amb patologia mamària”, ha apuntat la metgessa.

Les tres sessions conduïdes per la Dra. Arenas es van centrar en la mamografia per al cribratge del càncer de mama, el lèxic de l'ecografia mamària per caracteritzar troballes i realitzar intervencions, i la revisió de troballes en la ressonància magnètica de la mama per detectar lesions malignes amb alta sensibilitat.

2a Jornada Presencial de Casos Clínics

Aquest curs també ha comptat amb la participació dels residents de la xarxa: Alejandra Alvarado Castillo, Javier Arcos González, Izabella Necula Moculescu, Elia Martínez Nogales, Isabel Morera Fuster i Helena Puigderrajols Vehils amb la presentació d’un cas clínic durant el bloc de Neuroradiologia en la 2a Jornada presencial de casos clínics del curs, celebrada el 12 d’abril de 2024 a l’auditori Can Caralleu de la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears.

 

12 de juny de 2024