El Dr. Pedro Plaza López, guardonat amb un diploma International “Best Abstract Award” al congrés de la SNMMI

El cap de servei de Medicina Nuclear de l’Hospital del Mar (servei integrat a la xarxa dibi), el Dr. Pedro Plaza López, ha format part aquest mes de juny del congrés anual de la Society of Nuclear Medicine & Molecular Imaging celebrat a Toronto (Canadà). Es tracta d’un dels certamens més prestigiosos a escala mundial pel que fa a medicina nuclear i imatges moleculars. Enguany, ha aplegat més de 8.000 professionals de diferents especialitats, que han pogut formar part de 130 sessions científiques.  

El Dr. Plaza ha presentat el treball “PET/TC PSMA-18F DCFPyL promotes treatment changes in occult biochemical recurrence of prostate carcinoma even with low PSA vàlues”, elaborat conjuntament amb pels Serveis de Medicina Nuclear i Oncologia Radioteràpica de l’Hospital del Mar. El treball ha obtingut el diploma "International Best Abstract Award for Spain”.

Aquest projecte demostra que el PET/TC amb PSMA és molt útil per a la detecció  precoç de la recidiva bioquímica del càncer de pròstata, quan encara la resta de proves de diagnòstic per a la imatge (RM, TC, Ecografia, gammagrafia) són negatives. Això promou canvis significatius en el tractament dels malalts, permetent fer tractaments més precoços i dirigits en la majoria dels casos, i sempre d’un manera més eficaç i personalitzada.