Dos treballs del Servei de Radiologia, premiats al congrés de la RSNA

La delegació del Servei de Radiologia de l’Hospital del Mar, integrat a la xarxa dibi, va rebre dos premis al congrés de la Radiological Society of North America (RSNA) celebrat fa unes setmanes. Els treballs els va presentar el Dr. Flavio Zuccarino, cap de la Unitat de Radiologia Cardiotoràcica.

El treball Spectral CT in Cardiothoracic Imaging: Potencial applications that Radiologists should know va rebre un premi Cum Laude, guardó que només van rebre una quarantena dels gairebé 1.500 projectes presentats al congrés i que van guanyar únicament tres radiòlegs espanyols. El seu objectiu és analitzar els avantatges i limitacions de la tècnica espectral en Tomografia Computada (TC) en comparació amb la TC convencional. Aquesta tècnica, de recent aparició, pot oferir dades funcionals en malalties toràciques i cardíaques útils en el diagnòstic per part del radiòleg.

En el cas del treball ‘Multimodality imaging of Pulmonary Embolism: a guide for the Radiologist’, va rebre un certificat de mèrit. En ell es descriuen les troballes d’imatge de l’embòlia pulmonar en totes les modalitats d’anàlisi de la imatge que es fan servir en el seu diagnòstic, per a definir els avantatges i limitacions de cada tècnica i identificar els escenaris més idonis per a cadascuna.

Consulta tots els treballs premiats en aquest enllaç.