Dia Internacional de l'Educació

La xarxa dibi acull diferents modalitats d’estades de pràctiques, a més de les habituals visites escolars, amb la voluntat d’apropar als alumnes a la realitat laboral. La xarxa col·labora amb diverses universitats i centres de formació professional per a facilitar la primera estada dels alumnes dins el món laboral. La suma entre els centres, els alumnes i la xarxa genera un valor afegit durant l’aprenentatge dels futurs professionals. A més, alguns dels alumnes aprofiten la seva estada per fer els seus treballs de fi de grau o màster.

Un d’aquests programes de pràctiques és la formació dual que es du a terme conjuntament amb l’Hospital del Mar - Institut d’FP Sanitària: els estudiants del CFGS de Laboratori clínic i biomèdic d’aquest centre poden combinar els seus estudis amb l’estada dins l’empresa. Es tracta d’un primer contacte amb el món laboral que permet als alumnes experimentar la rutina professional. “Surten molt satisfets i això ens fa sentir molt bé”, destaca el professor i tutor de primer, Jofre Sendrós.

Durant el curs 2023-2024 més d’una vintena d’alumnes faran les seves pràctiques als serveis de la xarxa. Una d’elles és la Sara Rodríguez, estudiant del CFGS de Laboratori clínic i biomèdic de Jesuïtes el Clot, que destaca “la possibilitat d’aprendre a dur a terme moltes tasques simultàniament a qualsevol de les àrees de treball” com una de les parts més positives de la seva estada. Sara Khina, alumna del mateix cicle a l’Institut Alexandre Satorras, ha completat part de les seves pràctiques al Servei de Microbiologia del Laboratori de Mas Blau, una oportunitat que li ha obert les portes “a treballar en un gran laboratori d’anàlisis clíniques”.

 

24 de gener de 2024