025_CIMER 2023

Aquest cap de setmana, s’ha celebrat a Barcelona el Congrés de Tècnics en Imatge Mèdica i Radioteràpia (CIMER23), un esdeveniment imprescindible per a tots els tècnics de diagnòstic per la imatge i radioteràpia que busquen actualitzar-se en les últimes tecnologies i continguts rellevants.

El Congrés va acollir part de l'equip de tècnics del servei de l'Hospital del Mar, que va tenir la possibilitat de compartir coneixements i experiències amb professionals destacats d’aquest àmbit. Els tècnics de radiologia i medicina nuclear tenen un paper clau dins dels serveis de diagnòstic per la imatge. Treballant en equip amb altres professionals, exerceixen un rol indispensable per garantir la qualitat en aspectes essencials com la seguretat dels pacients, l'experiència d'aquests i l'atenció a les seves necessitats.

Un dels punts destacats de les ponències va ser la presentació de la Dra. Rovira, Directora de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de la xarxa dibi, qui va abordar la importància de millorar la qualitat en la imatge mèdica. Segons la Dra. Rovira “aquesta és una necessitat inajornable i una obligació indiscutible per assegurar resultats òptims que satisfacin tant les necessitats dels pacients com les polítiques de les organitzacions.”

L'establiment i la implementació d'objectius i processos eficients són fonamentals per garantir la millora continua i assegurar una qualitat total en la imatge mèdica. És essencial seguir i mesurar aquests processos per prendre les accions adequades que impulsen aquesta millora contínua.

Aquest congrés va ser una oportunitat per compartir les últimes innovacions tecnològiques del moment, així com les competències que s'han anat desenvolupant al llarg dels anys d'història de la professió. Aprendre i intercanviar coneixements és fonamental per continuar millorant els serveis de diagnòstic per la imatge i brindar una atenció de qualitat als pacients.